Címlap Bemutatkozás
mod_vvisit_counterMa18
mod_vvisit_counterTegnap22
mod_vvisit_counterA héten18
mod_vvisit_counterA hónapban287
mod_vvisit_counterÖsszesen150333

Ki olvas minket

Oldalainkat 2 vendég böngészi
Bemutatkozás PDF Nyomtatás E-mail

Családunk a régmúlt hagyományait folytatva, több generáció óta foglalkozik szőlő-és bortermeléssel. A történelmi változások során szőlőbirtokaink mérete folyamatos átalakuláson ment keresztül. Jelenleg közel 9 hektáron hét fehér és kettő vörös borszőlőfajtát termesztünk.

Borainkat nagy gondossággal kezelt szőlőültetvényekről, minőségi szőlőfajtákból állítjuk elő. A fürtökből nyert mustot elsősorban tölgyfahordókban erjesztjük és érleljük nemes borokká. Boraink magas extraakt-tartalmukkal és karakteres savaikkal tökéletesen illeszkednek a magyar konyha ízvilágához.

Az 1040-es évekből származó írások említik először, hogy az Aba-nemzetség birtokainak jobbágyai már szőlőműveléssel foglalkoztak. Az abasári bor egyedi ízét és zamatát a Mátra alján, a Sárhegy déli lejtőinek kitűnő klímája valamint a szőlőterületek andezit és riolit vulkanikus talaja adja meg. 
 
A természeti környezetünk lehetőségeit kihasználva igyekszünk a Mátrába látogató vendégekkel megismertetni és megkedveltetni saját termelésű borainkat.

 

Névnap

Ma 2024. május 13., hétfő, Szervác és Imola napja van. Holnap Bonifác napja lesz.

Szavazások

Milyen borokat kedvel?
 
Milyen jellegű bort kedvel?
 

Időjárás