Családunk a régmúlt hagyományait folytatva, több generáció óta foglalkozik szőlő-és bortermeléssel. A történelmi változások során szőlőbirtokaink mérete folyamatos átalakuláson ment keresztül. Jelenleg közel 9 hektáron hét fehér és kettő vörös borszőlőfajtát termesztünk.
Borainkat nagy gondossággal kezelt szőlőültetvényekről, minőségi szőlőfajtákból állítjuk elő. A fürtökből nyert mustot elsősorban tölgyfahordókban erjesztjük és érleljük nemes borokká. Boraink magas extraakt-tartalmukkal és karakteres savaikkal tökéletesen illeszkednek a magyar konyha ízvilágához.
Az 1040-es évekből származó írások említik először, hogy az Aba-nemzetség birtokainak jobbágyai már szőlőműveléssel foglalkoztak. Az abasári bor egyedi ízét és zamatát a Mátra alján, a Sárhegy déli lejtőinek kitűnő klímája valamint a szőlőterületek andezit és riolit vulkanikus talaja adja meg.
A természeti környezetünk lehetőségeit kihasználva igyekszünk a Mátrába látogató vendégekkel megismertetni és megkedveltetni saját termelésű borainkat.
|